Роналдо бе щастлив, след класирането на Бразилия за 1/4финалите на Световното първенство, но каза, че целта му не е била да счупи рекорда на Герд Мюлер. Феномена изпревари германеца и вече има 15 гола на финали.

Този рекорд никога не е бил основната ми цел. Той просто стана. Разбира се, че съм щастлив от постижението, но пак ще кажа, че за нас най-важно си остава спечелването на купата.заяви нападателят, който се разписва на 3-о първенство и вече има 3 попадения в надпреварата.

Той се разписа още в 5-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря и го преодоля с прекрасен финт. “Надявам се, че съперниците ни ще продължават да се връзват на финтовете ми и в следващите мачове. Ситуацията не бе много лесна, защото трябваше бързо да измисля нещо и затова реших да направя този дрибъл със смяна на посоката.”, добави бразилецът.

Той каза още, че не се притеснява от критиките по негов адрес, които го амбицират допълнително. “Хората могат да говорят каквото си искат. Когато съм под напрежение обаче, аз  се чувствам добре, защото точно тогава показвам на какво съм способен.”.