Жозе Моуриньо ще бъде първият избор на Челси, когато търси мениджър следващото лято, пишат в Англия. Португалецът, който спечели две титли начело на сините през 2005 и 2006, бе уволнен преди 19 месеца заради неразбирателство със собственика Роман Абрамович.

Руснакът бе недоволен от неуспеха на Жозе да спечели Шампионската лига за три години и чувстваше, че авторитетът му често е нараняван от харизматичния мениджър. Сега обаче “Гардиън” твърди, че опитните играчи в тима искат обратно португалеца.

Освобождаването му не донесе успех на Челси, въпреки че Аврам Грант класира тима на финал в Шампионската лига. Израелецът бе освобедн след края на миналия сезон, а Луиш Фелипе Сколари напълно се провали в този.

Настоящият мениджър Гуус Хидинк все още има шансове да триумфира в най-големия турнира в Европа, а и да преследва титлата в Англия, но договорът му е само до края на сезона и той няколко пъти потвърди, че не е близо до решение да го продължи след това.

Въпреки убедителното начало, влиятелните играчи на Челси вече все по-малко вярват, че клубът се развива в правилната посока под ръководството на холандеца. Сред самите звезди най-популярният избор е Моуриньо, въпреки че Абрамович предпочита настоящият бос на Милан Карло Анчелоти или пък Франк Рийкард.

Португалецът почти сигурно ще напусна Интер през лятото, дори да спечели титлата в Италия, заради провала си в Шампионската лига, където бе отстранен от Манчестър Юнайтед.