Мирослав Клозе е убеден, че Германия ще отстрани Аржентина на 1/4 финалите на световното първенство. Двата тима се срещат утре в един от най-очакваните мачове, заради съперничеството на отборите и двата финала, които играха през 1986 и 1990 година.

Голмайсторът обаче е сигурен в успеха на домакините и заяви, че аржентинците са имали много лош късмет да се изправят срещу Германия. “Знаем, че те са силен отбор и са считани за фаворит за купата. Но за тяхно съжаление имаха много лош късмет да се изправят срещу нас, защото ние ще ги победим и ще продължим напред”, заяви нападателят, който има 4 гола в турнира досега.

През 2005 двата отбора на два пъти направиха 2:2 в контролни мачове. “Не успях да играя в тези срещи, затова съм шастлив, че този път ще мога да участвам. Разбира се, ние трябва да бъдем максималко концентрирани, защото Аржентина разполага с много силно нападение, но пък и ние не сме за подценяване и доказахме това с играта си дотук”, добави Клозе, който вече има 9 гола на световни финали и е фаворит на букмейкърите за голмайстор на турнира.