Капитанът на Германия - Михаел Балак смята, че отборът му е фаворит за четвъртфиналния мач срещу Аржентина.

Германия и Аржентина се срещнаха два пъти в последните 18 месеца и записаха две равенства - в приятелски мач, както и на турнира за Купата на Конфедерациите миналата година. Този път обаче Балак смята, че Германия е по-силният отбор.

"В предишните две срещи бяхме аутсайдери. Сега не може да се каже такова нещо", заяви Михаел Балак.

"Тогава бяхме доволни просто да играем с такъв отбор като Аржентина, но сега очакванията ни са далеч по-високи. Сега апетитът ни е далеч по-голям и искаме да изиграем още три мача на това първенство. Шансовете са 60-40 в наша полза".

"Трябва да сме реалисти, но защо победата над Аржентина да не е реалистична? Това ще е мач между два отбора, които играят убедителен и зрелищен футбол. Хубавото е, че каквото и да се случи, ще бъде вълнуваща среща".

Треньорът на Германия - Юрген Клинсман също залага на лидерските умения на Балак за успех в мача срещу Аржентина. Именно Клинсман направи Балак капитан при идването си начело на Бундестима преди две години.

"Балак помогна страшно много през изминалите две години този отбор да израсне", заяви Юрген Клинсман.

На терена той е лидер с начина си на игра. Но и зад сцената той има страхотно значение. Той говори с младите играчи и им показва грешките. Той е критичен към съотборниците си и дори и към нас, имаме много дискусии".