Повече от четвърт милион души са гледали тренировките на отборите на Световното първенство. Това е цифрата на хората, които са посетили откритите занимания на отборите. Под внимание трябва да се вземе, че поради мерките за сигурност, откритите тренировки са били общо 46 на брой. Те са наблюдавани от 226 000 зрители, съобщи организационният комитет на турнира. Най-много души са присъствали на тренировката на Германия в Дюселдорф - 42 000. На второ място след домакините за учудване на всички не е Бразилия. Италианците са били подкрепяни от 28 000 души в Дуисбург, а Бразилия е трета с 22 000 зрители в Офенбах.

Над 2 милиона туристи са посетили Германия за Световното първенство по футбол. "Получените данни са приятна изненада. Те надминават всички наши очаквания. Резултатът досега е два пъти по-висок от нашите първоначални прогнози", заяви Петра Хедорфер от германската
туристическа централа.

Почти половината от посетителите за първи път идват в Германия. Въпреки множеството запалянковци от различните страни, досега до сериозни инциденти в страната не се стигна. "Едва ли можеше да се надяваме на нещо по-добро. Още от първия ден всичко е перфектно", заяви шефът на организационния комитет  Франц Бекенбауер.