Шведът Свен Горан Ериксон се извини многокрактно, че не успя да изведе Англия до славата в 5-те години, пред които бе начело на тима. Той обаче не се извини за това, че прибра 25 млн. паунда.

Когато става дума за другите треньори на това ниво, аз мисля, че те също са много добре платени. Защо един национален селекционер да не взима толкова пари, колкото и най-добрите сред клубните треньори? Взимах добри пари и когато бях в Лацио, но не съм най-скъпо платеният треньор в света”, заяви той.

Английският вестник “Сън” обаче изчисли, че той е прибрал почти по 1 млн. евро за всеки един спечелен мач от Англия. Под негово ръководство тимът записа 40 победи, 17 равенства и 10 загуби. В официални мачове балансът е 26-9-3, което прави по 1,4 млн. евро на победа, а на големи първенства 7-3-4, или по 3,5 млн. паунда (5,2 млн. евро) за всеки един от тези успехи.

Неговата работа обаче бе защитена от ФА. “Свен се справи много добре. Той бе добър треньор на Англия и футболистите го уважаваха. Статистиката му показва, че той наистина се е справил добре”, заяви изпълнителният директор на асоциацията Брайън Баруик.