След няколко последователни ранни отпадания, най-добрата наша тенисистка Цвети Пиронкова най-накрая успя да прескочи първи кръг и това стана на супер турнира в Щутгарт, където българката надигра трудно Алберта Брианти (Ита) с 0/6, 6/4, 6/4.

Пиронкова започна участието си от квалификациите на “Порше тенис гран при”и днес успя да запише четвърта поредна победа в надпреварата, което я изпраща в следващата фаза срещу отлично представящата се през последните месеци Агниешка Радванска (Пол).

Мачът срещу италианката започна катастрофално за младата пловдивчанка, която проспа първия сет и позволи на Брианти, минала също през пресявките, да спечели с лекота първия сет.

Италианката дори поведе с ранен пробив и във втората част, но Пиронкова най-накрая намери себе си и със стабилна игра от основната линия успя да изравни резултата.

Възлов за изхода на двубоя се оказа четвъртият гейм на заключителната трета част, когато след 20-минутна битка първата ни ракета успя да върне допуснатия пробив за 2/2, а след това записа серия от три последователно спечелени гейма, които я изведоха на финалната права.

Все пак Брианти не се бе предала и успя да намали пасива си до 4/5 и дори да сервира за изравняване на резултата, но Пиронкова не допусна мачът да й се изплъзне и след 2 часа и 12 минути ожесточена борба сложи точка на спора.