Реал Мадрид ще бъде без Хосе Мария Гутиерес – Гути в предстоящото супердерби с Барселона в събота, след като халфът получи контузия на днешната тренировка и дори бе пратен в болница.

Всъщност по-точно е да се каже, че Йежи Дудес извади съотборника си от двубоя, тъй като Гути пострада след сблъсък с полския вратар, при който обърна неприятно левия си глезен.

Наложи се полузащитникът да бъде изнесен на носилка, а след това бе пратен в болница, където му бяха направени изследвания, които показаха, че става дума за разтежение на връзките на глезена.

Гути напусна клиниката с патерици и със сигурност ще пропусне Ел Класико, като според предварителните прогнози най-вероятно няма да може да играе около две седмици.

Добрата новина за Реал е, че има шанс Аржен Робен да успее да се възстанови. Холандецът получи наскоро поредната си мускулна травма и очакванията бяха, че няма да може да вземе участие в сблъсъка с Барса, но сега има надежда, че може да попадне в групата, макар че продължава да тренира самостоятелно.