Германия ще бъде без един от основните си футболисти в сблъсъка срещу Италия утре в полуфинала на Световното първенство. Халфът Торстен Фрингс бе наказан от дисциплинарната комисия на ФИФА заради удара в лицето, който нанесе на Хулио Крус от Аржентина след 1/4 финала между двата тима в петък.

Както е известно, веднага след победата на домакините с дузпи, двата тима бяха на път да се сбият, а камерите уловиха как футболистът на Вердер удря с юмрук в лицето съперника си. Фрингс ще пропусне още един двубой, ако през следващите 6 месеца регистрира ново провинение. Той бе глобен и с 4075 долара.

От ФИФА категорично отрекоха информацията, че наказанието е наложено след намеса на италианската федерация. За първи път инцидентът бе показан по италианската телевизия. “От страна на федерацията на страната нямаше никакъв опит да се повлияе върху ФИФА. Случилото се бе показано по телевизионен канал в Германия”, заяви говорителят на централата Маркус Зиглер.

“Единственото, което можем да направим, е да приемем решението. Ще се концентрираме за мача с Италия и се надяваме, че Фрингс ще може да играе на финала”, заяви Оливер Бирхоф. Най-вероятно срещу Скуадра адзура Фрингс ще бъде заменен от Себастиан Кел.