И бразилската футболна легенда Пеле не пожали селекционера на Селесао Карлос Алберто Парейра. Според кумира на милиони привърженици на най-популярната игра именно наставникът на "златистите" е причината за отпадането на шампиона на планетата от Мондиала.
 
"Очакванията от целия свят към бразилците бяха огромни. Психологическият натиск, прекалено малкото време за физическа подготовка и липсата на стратегия на терена определено не помогнаха. Наистина се надявам тази неочаквана загуба да бъде един голям урок за следващите световни първенства. Посредствеността на най-добрите играчи в най-важните моменти не помогна", допълни Пеле.
 
Той добави, че въпреки слабото си представяне на Мондиала Роналдиньо си остава най-добрият футболист в света. Легендата припомни, че преди първенството е заявил, че фаворитите за титлата никога не печелят.
 
"Това беше най-големият ми страх, защото през 1974 г. Холандия бе фаворит, а спечели Западна Германия. През 1982 г. Бразилия, с треньор Теле Сантана и страхотен отбор, бе фаворит, но тогава победи Италия. За съжаление тук в Германия се получи същото, но може и това да е съвпадение", завърши Пеле.