Аржентинският съдия Орасио Елисондо защити Кристиано Роналдо и заяви, че не е бил повлиян от него при решението си да покаже червен картон на Уейн Руни по време на 1/4 финала между Англия и Португалия.


В 60-ата минута англичанинът настъпи Рикардо Карвальо в слабините и бе пратен под душа. След това към него се приближи Роналдо и изглежда, че поиска изгонване за съотборника си в Манчестър Юн.

Проявата на Руни бе груба и затова той бе изгонен. Хората могат да казват каквото си искат за Роналдо, но той не игра никаква роля в случая. За мен това си беше абсолютен червен картон и изобщо не ме интересува поведението на португалците. Двата тима се посбутаха, но това не бе достатъчно, за да предупредя официално някого”, заяви Елисондо пред “Таймс”.

По този начин той изчисти португалеца, който бе набеден за главен виновник за това, че Англия остана с човек по-малко. Както е известно, след случая отношенията между двамата са доста обтегнати и все още не е ясно дали Роналдо ще остане в Юнайтед, тъй като самият той заяви, че иска да премине в Реал М.