Треньорът на Италия Марчело Липи бе изключително щастлив, след победата над Германия. Той за пореден път в кариерата си стигна до финал на турнира, в който участва. Липи има 7 участия в евротурнирите с Ювентус и е играл 5 пъти на финала.

"Това е една изстрадана победа. Но точно това ни носи още по-голяма радост. Мисля че победихме закономерно. Вярно, че нямахме много положения, но почти през цялото време доминирахме. Рискувахме малко, а накрая бяхме адски изморени. Ако имаше отбор, който заслужаваше да победи, това беше нашият".

"Тези момчета са невероятни. Те могат да се годреят, че донесоха толкова много радост на цялата нация. Аз съм горд с тях. Колко съм горд аз? 100 пъти, не 200 пъти, какво говоря 300 пъти повече от всеки друг. Дали ще остана начело на отбора? Искам първо да се нарадвам на успеха и тогава ще мисля", заяви Липи.

Колегата му Юрген Клинсман не криеше разочарованието си. "Комплименти за Италия. За нас този мач бе почти същият като четвъртфинала с Аржентина. Имахме положения, но не ги реализирахме. Италианците обаче бяха по-съсредоточени. Разочарован съм, но съм уверен, че този млад отбор се справи добре и има бъдеще пред себе си. За нас това бе голямо приключение", заяви Клинси.

Германия ще играе на 8 юли в Щутгарт мача за третото място. Съперник ще бъде загубилият другия полуфинал Португалия - Франция.