Селекционерът на Германия Юрген Клинсман не криеше сълзите си след загубата с 0:2 от Италия снощи. Стуадра адзура би с два бързи гола в самия края на второто продължение на първия от полуфиналите на Световното първенство по футбол.

"Нямам думи, с които да опиша разочарованието. Когато влязох в съблекалнята, в нея цареше мъртвешка тишина. Ще трябва обаче да преглътнем горчивото хапче. Въпреки всичко отборът може да се гордее, защото изигра страхотно първенство и във всеки мач даде максимума от възможностите си. Направи така, че целият народ да бъде горд", заяви треньорът на бундестима.

Клинсман поздрави за успеха отбора на Италия, а също и колегата си Марчело Липи. "Те започнаха продълженията с две положения, удариха напречната и страничната греда. Поднасям огромен комплимент на италианците и ще им стискам палци в неделя. Поздравявам Марчело Липи и му пожелавам успех", каза младият специалист.

Той допълни също така, че допоследно се е надявал, че Германия ще стане световен шампион. "За жалост това не се случи. Головете на съперника в края на продължението отнеха мечтите ни. Но футболът затова е футбол, за да е пълен с такива истории."

Накрая Клинсман заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си. Договорът му като треньор на националния отбор изтича след края на Мондиала.

"Нека да минат още няколко дни. През следващата седмица ще седна на масата със съпругата си и ще говорим по този въпрос. Сега не мисля за това. Единствено мисля за момчетата и най-вече за младите играчи и ми става мъчно и болно."