Треньорът на португалския национален отбор Луиш Фелипе Сколари отхвърли категорично слуховете, че ще поеме отново тима Бразилия след края на световното първенство. 

Тази вечер неговата команда излиза на полуфинал срещу състава на Франция. В другия полуфинал снощи Италия победи Германия с 2:0. 

На миналия Мондиал Големият Фил вдигна световната купа с отбора на Бразилия.

"Не мисля за Бразилия, не мисля за който и за било друг национален отбор. Мисля само едно нещо - как да спечеля този мач, който ще е исторически за португалците", отсече треньорът. 

Бразилецът отрече и информациите, че вече е подписал нов контракт като треньор на Португалия, независимо от резултата на полуфинала срещу петлите довечера. Неговият договор с футболната федерация на Португалия изтича на 31 юли.

Според медиите в Португалия президентът на федерацията Жилберто Мадаил вече е получил съгласието на Сколари за нов контракт срещу 1.5 милиона евро на година.

"Точно сега съм много доволен от живота си. Работната атмосфера е много добра. С тези играчи съм заедно от три години, а и си спечелих уважението на 99 процента от хората в Португалия", каза още Сколари.