Селекционерът на Германия Юрген Клинсман почти сигурно ще поеме националния отбор на САЩ след края на Световното първенство. Снощи неговият тим отпадна от битката за купата след загуба с 0:2 от Италия на полуфинала.

Американската футболна федерация счита, че Клинсман ще е най-добрият наследник на Брус Арина, който напусна поста си, след като тимът отпадна от Мондиала в груповата фаза на турнира.

Предимствата на Клинсман са, че живее през повечето време от годината в Калифорния, тъй като съпругата му е американка. Плюс това владее перфектно английски език и няма да има езикова бариера между него и националите.

След загубата снощи Клинсман отказа да коментира бъдещето си, но според запознати той ще предпочете офертата на Щатите. Заради дългия си престой зад Океана Юрген понесе доста критики в Германия преди Световното първенство, тъй като се информираше за състоянието на играчите си чрез видеозаписи.

Федерацията на Германия пък смята да предложи нов договор на треньора. За това се обяви и председателят на Организационния комитет Франц Бекенбаур. След мача той заяви: "Всички ние разчитаме на Клинсман. Дано той остане в Бундестима."

Ако приеме поканата на САЩ, германският специалист ще получава по 2.75 милиона долара на година. А целта пред него ще е да подготви тима на янките за следващия Мондиал през 2010 година.