Шестима френски футболисти са застрашени да пропуснат следващия мач на отбора си заради натрупани жълти картони. Ако някой от тях получи жълт картон и в полуфинала с Португалия днес, това автоматично ще го извади от следващия мач - финал или мач за третото място.

Сред тях най-много се откроява името на Зинедин Зидан, като тази вечер реферът може да прекрати кариерата му с един жълт картон. Застрашени са и почти всички основни футболисти на петлите:  Патрик Виера, Лилиян Тюрам, Франк Рибери, Вили Саньол, както и резервният нападател Луис Саха.

Според защитника на Франция - Уилям Гала, всички те трябва да бъдат особено предпаливи, тъй като португалците са големи провокатори и лесно могат да изработят картон за противника.

"Португалия ще се опита да направи всичко, за да ни дестабилизира. Те ще използват различни действия и малки фаулове. Трябва да сме много предпазливи също, защото те много обичат да симулират, това е очевидно".

Ситуацията в отбора на Португалия е съвсем малко по-различна. Звездата на отбора - Луиш Фиго също е застрашен да пропусне следващия мач, както и вратарят Рикардо, Рикардо Карвальо, Нуно Валенте и Маниш.

В петте си мача досега португалците са издействали 25 картона за противниковите отбори, от които и 4 червени: 2 за Холандия и по един за Мексико и Англия.