Треньорът на Португалия - Луиш Фелипе Сколари хвърли вината за отпадането на Португалия на полуфинала на световното първенство върху яловите си нападатели.

В трите мача от елиминационната фаза на шампионата португалците имат отбелязан само един гол и днешната загуба с 0-1 означава, че те ще трябва да се задоволят с мач за третото място срещу домакина Германия.

"Направихме всичко възможно, но ако не вкараш, не може да спечелиш мача. Понакога обаче има трудни ситуации. Дадохме всичко от себе си, направихме каквото можахме", заяви Сколари.

"Победата на Франция обаче е напълно заслужена, трябва да го приемем. Знаехме, че ще е трудно и имахме само няколко шанса. За съжаление не успяхме да ги използваме и загубихме".

Легендата на Португалия - Еузебио, който бе част от отбора, загубил отново на полуфинал на световното през 1966 в Англия, оправда загубата единствено с липса на късмет.

"Факторът късмет не бе на страната на Португалия днес. Играчите трябва да бъдат поздравени. Но все още не всичко е свършило - за съжаление не сме на финал, но имаме още един мач, в който може да спечелим награда - бронзовите медали".