Треньорът на Франция Раймонд Доменек призова отбора си да направи едно последно усилие след като Франция достигна финала на световното първенство с победата с 1-0 над Португалия.

"Това, което има значение сега, е да стигнем докрая. Не може да се задоволяваме с това, което сме постигнали досега", заяви треньорът на Франция.

"Трябва да се възстановим и да се съсредоточим. Трябва да дадем всичко от себе си на финала, за да нямаме угризения след това".

Защитата на петлите е с основна заслуга за достигане на финала, тъй като в шестте досегашни мача те имат допуснат само един гол. Напълно заслужено за  играч на мача в двубоя с Португалия бе определен Лилиян Тюрам. Той заяви, че да играе на финала е като сбъдната мечта за него.

"Аз съм на 34 години, но се чувствам като 10 годишно момче, което гледа световното първенство и вижда колко е красиво. Финалът бе наша цел още от началото. Да достигнем там е сбъдната мечта. Ако го бяхме пропуснали, щеше да е кошмар".

Друг от героите за Франция - Тиери Анри, който бе в състава през шампионската 1998 година, но за разлика от Зидан и Тюрам не игра на финала, също похвали защитата на отбора.

"Бранехме се като лъвове. Начинът, по който се защитавахме, всеки от нас, показва че отборът има желание и страст, и всичко, плюс много техника".