Разочарование цареше в лагера на Португалия след отпадането на тима на полуфинала от Франция. Опитният Луиш Фиго обаче оцени по достойнство класирането на неговия тим до тази фаза и заяви, че футболистите няма от какво да се срамуват.

Направихме всичко възможно, за да се класираме за финала, но то не бе достатъчно и не успяхме да постигнем целта си. Трябва обаче да се гордеем с постигнатото дотук и можем да си тръгнем с високо вдигнати глави. Понякога във футбола съперникът не е по-добър от теб, но печели, и така стана и този път. Франция се възползва от шанса, който получи и ни победи”, заяви футболистът, който най-вероятно ще прекрати кариерата си в националния отбор.

Имахме малко възможности, но не бяхме прецизни в завършващата фаза и нямаше как да спечелим. Жалко е, защото не заслужавахме този резултат, но като цяло направихме много добри неща на първенството. Горд съм, че съм част от отбора, който направи това историческо постижение и зарадва хората в Португалия. Тъжни сме, но сега трябва да се настроим за мача с Германия и да го изиграем по най-добрия начин”, добави Фиго.