Едва ли някой футболист може да приключи кариерата си по по-добър начин. Зинедин Зидан, който обяви, че след Световното първенство се отказва, ще изиграе последния си мач в спор за титлата. Именно до голяма степен благодарение на него “петлите” успяха да стигнат до битката за трофея.

Не мога да опиша колко съм щастлив, че последният ми мач в кариерата ще бъде финал на световно първенство. Положихме много усилия, за да стигнем дотук, и сега трябва да дадем всичко, на което сме способни, за да грабнем титлата”, заяви Зизу, който вкара дузпата, с която Франция спечели с 1:0 полуфинала срещу Португалия.

Имаше напрежение при дузпата, но бях концентриран, знаех че отговорността е голяма и бях сигурен, че ще отбележа. Сега трябва добре да си починем, за да бъдем в добра форма срещу Италия. Това, което се случва, е страхотно за всички нас - футболистите, треньорите, а най-много се радват феновете”, добави гениалният френски футболист.

За втори път в кариерата си той проявява такова хладнокръвие от бялата точка в мач срещу Португалия. В полуфинала на Евро 2000 отбеляза спорния наказателен удар в последните секунди на продълженията и неговият тим спечели с 2:1, а след това надви и Италия на финала. Така ли обаче ще бъде и сега?