В навечерието на финала на Световното първенство в Германия летището в Берлин очаква огромен наплив от запалянковци, съобщава Ройтерс.

На последния мач от Мондиала, който ще определи новия шампион на планетата, ще се изправят един срещу друг отборите на Италия и Франция.

Управата на аерогарата в германската столица предвижда да приеме до неделя около 120 хиляди души. "Това е два пъти повече, отколкото в един обикновен ден", обявиха от летището. За да бъдат обслужени както подобава всички, двойно повече персонал е нает от ръководството.

В същото време 1500 евро достигна на черно цената на билетите за неделния финал. Черноборсаджиите бързат да продадат по-рано талоните, тъй като според собствените им предвиждания, цената им ше падне повече от половината в деня на мача.

За да попречи на черната борса, Световната футболна централа ФИФА направи билетите поименни, но това не уплаши мошениците.  

“На входовете се струпват тълпи от зрители и стюардите не могат щателно да проверят билетите. Мексиканците са най-щедри. За един от техните мачове спечелих 12 000 евро”, призна спекулант.