Отличните взаимотношения между футболистите са основното оръжие, с което Франция успя да стигне до финала на Световното първенство. Това обяви халфът Патрик Виейра. “През цялото време непрекъснато си говорим. Не се притесняваме да си казваме всичко в очите. Всеки приема това, което другият му казва. Точно затова успяхме да стигнем толкова далеч”, заяви той.

Петлите преживяха много трудни моменти както по време на целия квалификационен цикъл, така и в началото на финалите, когато едва излязоха от групата. Тимът успя да се класира за първенството на планетата в последния момент, а след 2 равенства в групата се нуждаеше на всяка цена от победа над Того, за да продължи. Последваха обаче победите над Испания, Бразилия и Португалия и всичко лошо бе забравено.

Притежаваме здрава психика и точно затова сме тук. Устояхме на трудностите през цялото време, не развалихме добрите си взаимотношения и ето докъде ни доведе това. Всеки от нас дава малко повече от себе си, за да могат Зизу, Лилиан и Макелеле, които обявиха, че се отказват от отбора, да завършат по подобаващ начин кариерите си с националния екип. Сега остава да довършим започнатото”, добави Виейра.