Звездата на Италия Алесандро дел Пиеро има свой талисман и той е един от най-популярните рокмузиканти в света. Лидерът на британската група Оейзис Ноел Галахър призна, че е донесъл късмет на футболиста с присъствието си на полуфинала срещу Германия и му е помогнал да отбележи 2-ия гол.

Преди мача се видяхме и той бе доста разочарован, че не започва титуляр. Закани се обаче да вкара гол, макар влизайки и като резерва, и стана точно така. След като това се случи, говорихме и ми каза, че съм негов талисман и трябва да отида на финала с дрехите, които носих и в онзи двубой”, разкри Галахър пред официалния сайт на Световното първенство, като добави, че ще присъства на мача. “Когато имаш шанса да присъстваш на финала на Световно първенство, не трябва да го изпускаш”, коментира той.

Според него шансовете на Италия във финала са по-големи. “Мисля, че Зидан вече изигра най-добрия си двубой срещу Бразилия, а и италианците знаят как да се справят с него и с Тиери Анри. Затова смятам, че те ще победят, защото италианският футбол има нужда от този успех”, добави Галахър, който е голям почитател на футбола и разкри, че почти не е пропуснал мач от първенството.