Съпругата на Дейвид Бекъм - Виктория имала пръст в решението му да се откаже от капитанската лента на националния отбор, разкриха жълтите медии на Острова.

Източник, близък до семейство Бекъм, разказал, че преди най-прочутият футболист на Англия да обяви абдикацията си, щателно е обсъдил намеренията си с Виктория. Това се е случило непосредствено след четвъртфиналния мач с Португалия, след който Трите лъва отпаднаха от напредварата за Световната купа.

В хотела на англичаните Бекъм се е усамотил на спокойно място и е провел телефонен разговор с жена, който според очевидци продължил близо час. Пак според техния разказ след разговора на лицето на Дейвид била изписана болка и разочарование.

Разбира се, само може да се гадае какво са си говорили двамата по телефона, но е факт, че няколко часа след разговора им, Дейвид Бекъм даде официална пресконференция, на която съобщи, че вече няма да е капитан.

Всички в лагера на отбора, а и в цяла Англия, изразиха съжаление от решението му. "Бекъм е невероятна личност. Никога няма да бъде забравен от нас", заяви прессекретарят на фенклуба на националния отбор.

"Останах много разочарован, когато Дейвид ме уведоми. Но не се възпротивих против волята му. Той е футболист, който знае добре момента, в който трябва да отстъпи", каза пък селекционерът Свен-Горан Ериксон.