Звездата на Франция Тиери Анри няма никакви притеснения за това, че ще трябва да преодолее една от най-силните защити в света, когато неговият тим се изправи срещу Италия във финала на Световното първенство. Досега “Скуадра адзура” е допуснала само един гол във вратата си, и то дело на защитника на тима Дзакардо.

Фабио Канаваро, заменилият контузилия се Алесандро Неста Марко Матераци, Джанлука Дзамброта и Фабио Гросо обаче вършат отлична работа и все още не са позволили да бъдат преодолени от футболист на противника.

Хората непрекъснато говорят за това колко трудно е да се отбележи гол на италианската защита. Причината те да не допускат попадения обаче се дължи на факта, че футболистите са отлично сработени, а не защото Матераци и Канаваро са велики играчи. Аз обаче нямам проблеми да бележа срещу италианските защити в Шампионската лига, затова не виждам защо този път нещата да бъдат различни”, заяви спокойно Анри, който вкара победния гол срещу Бразилия, а срещу Португалия бе фаулиран за дузпата, от която Зидан донесе победата.