ЮАР представи официално емблемата на Световното първенство по футбол през 2010-а година на специална церемония в Берлин. Логото е в цветовете на флага на ЮАР - жълто, червено, черно, зелено синьо и бяло и изобразява картата на Африка с човек, ритащ топка.

На церемонията присъстваха президентът на Южноафриканската република Табо Мбеки, шефът на ФИФА Йозеф Блатер, председателят на организационния комитет на Мондиал 2006 Франц Бекенбауер, генералният секретар на ООН Кофи Анан, както и африканските футболни легенди Роже Мила и Джордж Уеа.

"През 2010-а година ще бъдем домакини на най-успешното Световно първенство по футбол. Нашата страна ще удържи на обещанието си, заяви държавният глава на Южноафриканската република.

Световната купа ще остане в Африка след края на първенството. Континентът има много силни отбори и един от тях ще стане шампион", каза още Мбеки.   

По-късно тази вечер пред Бранденбургската врата ще бъде представен концерт "Футболът за един по-добър свят - от Германия към ЮАР". В 21.00 часа местно време утре ще бъде извършено и символичното предаване на Мондиал 2010 на ЮАР.