Кой е най-лошият отбор на Мондиал 2006? Софтуерна компания направи изследване на "мръснишките номера" на цялото Световно първенство и установи, че това е съставът на Парагвай.

Британският офис на компанията IBI включи в изследванията си за лошо поведение на терена статистически изследвания на симулации, умишлени фаулове и преднамерени контузии на съперници, разправии с реферите, крясъци по съперникови състезатели, както и в кой отбор са най-много футболистите, които не пеят националния химн. За целта са използвани видеоматериали от над 20 телевизии, които излъчват мачовете от Мондиал 2006.

Според това изследване, най-много пъти са се опитали да си изпросят фаул с откровена симулация италианците - 32 пъти, французите пък крещят по съперника и по съдията - 28 пъти, парагвайците се стремят да контузят умишлено противника си - 12 пъти, а футболистите на Сърбия и Черна гора не пеят националния си химн - 31 пъти.

Съставите на Хърватия, Франция, Португалия и Италия са отборите, които имат най-много скандали със съдиите, въпреки че хърватите са изиграли само 3 мача, а останалите три състава два пъти повече.

След като са събрали всички тези показатели и са изследвали всичките 62 мача, които са се изиграли до момента, специалистите от IBI са създали своеобразен "IBI Foul Play Index" (иронично обратното на феър плей, фаул плей означава мръсна игра), в който действията с деструктивен знак в отборите се сумират и всеки отбор получава среден коефицент.

Според него отборът на Парагвай е на първото място с 45, пред Италия с 40, Холандия, Кот д'Ивоар и Португалия по 37. Любопитното е, че холандците в нито един от показателите не се нареждат в първите три тима, но все пак присъстват осезаемо навсякъде и това им гарантира толкова висок индекс.

Франция, съперник на Италия във финалната среща, си разделя в тази класация 14-ото място с 26 точки заедно с отборите на Того, Германия и Швейцария. Англия пък си разделя 19-ата позиция с Република Корея с 23 точки.

Най-възпитаният отбор се оказва този на Тринидад и Тобаго, чийто индекс е 14. Малко пред тях са Бразилия, Швеция и Коста Рика с по 15 и САЩ с 16. Отборите, които най-пълно си пеят химните, са Ангола, Аржентина, Бразилия, Коста Рика, Еквадор, Мексико, Саудитска Арабия и Испания.