39-годишен автомобил, който е притежавал селекционерът на Германия Юрген Клинсман, достигна цена от над 300 000 евро. Бившият футболист е използвал син Фолксваген-бръмбар, произведен през 1967 година, докато игра за Тотнъм в периода 1994/95 година. Сега колата се продава чрез аукцион в Интернет чрез “eBay”.

Сегашният собственик на трошката пожелал да остане анонимен, но притежава документи, които показват, че преди години автомобилът е принадлежал на Клинсман. “Наистина не бих препоръчал да се наддава за тази кола. Преди да я оставя, бе много ръждясала”, заяви с усмивка германският треньор.

В родния град на Клинси - Щутгарт, обаче са полудели по Фолксвагена, чиято мощност е от 44 конски сили и нито веднъж не е попадал в пътен инцидент, откакто е произведен. Първоначално цената му била 12 000 евро, но след като станало ясно от кого е бил използван, скочила многократно.

Интересно е, че автомобилът ще бъде продаден за много повече от парите, които интернет-казино плати за стария Фолксваген Голф, принадлежал в миналото на Папа Бенедикт ХVІ. Той бе продаден за скромните” 200 000 евро.