Вратарят на Германия Оливер Кан обяви, че се оттегля от националния отбор след победата с 3:1 над Португалия, която донесе третото място на немците. Стражът на Байерн пази на вратата за първи и единствен път на това световно.

"Това беше последният ми мач за националния отбор. Той вече е минало за мен. Понякога човек трябва да знае кога да спре. За мен това време дойде. Човек не би могъл да иска по-добър последен мач", каза Кан.

37-годишният вратар изигра своя мач №86 с екипа на Германия. Той пази страхотно и спаси няколко чисти положения. Дебютът на Кан в националния е на 23 юни 1995 г. в Берн срещу Швейцария. В кариерата си Кан има много успехи като спечелването на Шампионската лига през 2001 г., цял куп титли и купи на Германия, както и приза за най-добър играч на Световното първенство през 2002 г. Той обаче определи третото място на този мондиал като "Един от най-емоционалните моменти в кариерата ми".

През 2002 г. Кан игра на финала на световното, който Германия загуби с 0:2 от Бразилия. Преди началото на това първенство обаче Кан трябваше да отстъпи титулярното място на Йенс Леман. "Оливер Кан свърши невероятна работа със своя опит. Той помогна изключително много на младите играчи", заяви селекционерът Юрген Клинсман.

"Невероятно е какво може да причини футбола. Нямам думи да опиша, колко ми е мъчно. Никога няма да забравя този мач", завърши Кан.