Юрген Клинсман бе изключително щастлив от победата 3:1 над Португалия и спечеленото трето място. За негово удоволствие мачът се игра в родния му Щутгарт. Клинси не пропусна да похвали публиката, която неистово подкрепяше домакините.

"Играхме отлично и победихме. Стана хубав мач и истински празник. Публиката е невероятна. Не спря да ни подкрепя през цялото време. Тя е една от главните причини да стигнем дотук", заяви Клинсман.

Селекционерът отказа да каже дали ще остане на поста, или ще напусне. Договорът му изтича след края на първенството. Той обаче още не е решил какво да прави. "Още не съм решил, ще оповестя решението си след турнира", каза Клинси.

Капитанът на Германия Михаел Балак, който не игра в мача заради контузия, призна, че той и съотборниците му ще се опитат да убедят Клинсман да остане. "Ще говорим с треньора и ще се опитаме да го убедим да остане, ако още не е решил окончателно. Той дава шанс на всеки, а това не е никак малко", каза Балак.

Нападателят Мирослав Клозе не успя да се разпише. Въпреки това със своите 5 гола на това първенство той е на път да стане голмайстор на турнира. Трява да стане чудо и Тони или Зидан и Анри да направят хеттрик на финала, за да го изравнят.

"Това, което се случи днес, ще го осъзнаем напълно чак след седмица. Дължахме на феновете да направим силен мач и го направихме", каза Клозе.

Лукас Подолски, който получи наградата за най-добър млад играч, не успя да покаже, защо е удостоен с тази чест. Вместо него два гола вкара халфът Бастиян Швайнщайгер. "Много съм щастлив, че Швайни вкара два гола. Не ме притеснява фактът, че той ме изравни по голове. Ще играя с него в следващите 4 години в Байерн и ще мога да се реванширам. Почерпихме се с по бира след мача и пуснахме музиката в съблекалнята. Все пак този път канцлера Меркел го нямаше", заяви Подолски.