Канцлерът на Германия Ангела Меркел както винаги напоследък бе на трибуните за мача на националния отбор. Тя призна, че е останала много доволна от спектакъла, който немците изнесоха срещу Португалия.

"Стана супермач. Много вдъхновяващ. Германският отбор направи невероятно второ полувреме. Заслужи напълно победата. Това не беше финал на загубилите. Това беше една голяма реклама на футбола. Още веднъж се видя, колко е важно да сдържаш нервите си и да изчакваш своите шансове. Отборът на Клинсман направи невероятно силно първенство", каза Меркел.

Бронзовите медали бяха връчени от шефа на организационния комитет Франц Бекенбауер. Кайзера бе треньор на последния немски отбор, спечелил световната титла (1990). Тогава в отбора бе Юрген Клинсман, който сега получи своя медал от Бекенбауер.

"Казах на Юрген докато му давах медала: "Трябва да продължиш, отбора ти те чака". Той не отвърна нищо, но бе много развълнуван. В погледа му се четеше желание да остане", заяви Бекенбауер.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер призна, че второто полувреме на мача му е допаднало много. "Това беше най-силната игра въобще на това световно първенство. Германия спечели заслужено и отново показа, че бие, когато атакува. Ако някой ми беше казал преди първенството, че Германия ще завърши на трето място щях да се изсмея. Едно голямо браво на феновете, които накараха този отбор да играе толкова силно", заяви Блатер.