Капитанът на Португалия Луис Фиго и голмайсторът на страната за всички времена Педро Паулета обявиха, че слагат край на кариерата си в националния отбор. Двамата играха в мача за третото място на Световното първенство, загубен с 1:3 от Германия.

"Това беше последният ми мач. Казах на съотборниците си, че съм горд с това, че съм играл заедно с тях. Благодарих им за помощта и вниманието, което винаги са ми оказвали. Напускам отбора в момент, в който португалският футбол е сред най-добрите в света", заяви Фиго.

За халфа това е второ оттегляне от националния отбор. Той напусна след Евро 2004, но после размисли и се върна. Фиго има 127 мача за Португалия и 32 гола. Халфът на Интер отправи послание и към феновете.

"Искам да им благодаря за невероятната подкрепа и да ги помоля винаги да подкрепят отбора, както са го правили досега. За да не чакаме още 40 години преди Португалия отново да влезе сред четирите най-добри отбора в света", каза Фиго.

Халфът призна, че е щастлив от това, което е направил през кариерата си. "Щастлив съм и горд от това, което постигнах. Трудно е човек да каже край, още повече след 15 години работа", завърши Фиго.

Педро Паулета също каза "сбогом" на националната фланелка. "Напускаме с изправени глави, с убеждението, че сме направили всичко по силите си. Днес беше последният ми мач. Всяко нещо си има начало и край. За мен краят дойде. Тръгвам си със съзнанието, че съм дал всичко от себе си за националния отбор. Благодаря на всички - треньори, съотборници, лекари, масажисти и всички, с които сме работили заедно. Това е най-тъжният ден в кариерата ми, защото да играя и да бележа голове за Португалия винаги е било най-хубавото нещо в живота ми", заяви Паулета.