Треньорът на Португалия Луис Фелипе Сколари отдаде загубата от Германия на липсата на късмет. Той обаче е доволен от играта и представянето на отбора на Световното първенство.

"Играхме добре, но нямахме късмет. През първото полувреме имахме доста положения. В началото на второто обаче ни вкараха два гола за 5 минути. При първия топката направи странна парабула, а при втория Петит си отбеляза автогол", каза бразилецът.

Фелипао призна, че е щастлив за успеха на своя приятел Юрген Клинсман. Сколари заяви, че треньорът на Германия заслужава повече похвала, отколкото той самият.

"Сега вече можем да оценим кой какво е направил. Изминаха 52 дни, в които бяхме като едно семейство. Не съм доволен, че загубихме, но съм щастлив за моя приятел Юрген Клинсман. Той показа колко е израснал като треньор. Той заслужава повече похвали за това, което направи с Германия, отколкото аз", каза Сколари.

Бразилецът призна, че си е струвало да работи в Португалия през последните 3 години. Той изведе отбора до финал на европейското първенство през 2004 г. и сега до четвъртото място на Световното. "Струваше си да работя в Португалия. В последните години постигнахме много. Направихме голям напредък в тактиката. Днес отборите гледат предимно да не загубят, да играят в защита, отколкото да атакуват и да правят шоу", призна Фелипао.