Треньорът на Франция  Раймон Доменек твърди, че неговите играчи ще говорят на игрището с играта си във финала на Световтното първенство довечера между Франция и Италия.

Доменек не бе придружаван от нито един футболист на последната пресконференция преди мача. Треньорът бе кратък в отговорите си и заяви, че най-важният мач на света бил като всеки друг.

"Той е като всеки останал мач. Срещата е част от проект. Имахме седем мача в него и това е седмият. Подхождаме към него като към всички останали мачове."

"Трябва да се представим добре и да спечелим, за да мога да си прекарам спокойна отпуска".

"Италианците са добри в нападение, те не се защитават през цялото време. Ще има баланс между двата отбора и балансът на силата ще преминава от единия отбор в другия по време на мача".

Плеймейкърът и капитан на Франция, не е давал пресконференция още преди първия мач с Швейцария, завършил 0-0, но Доменек твърди, че Зидан ще комуникира със света посредством играта си, вместо с приказки.

"Разбирам го защо не иска да говори. Както всички останали, той настоява за едно и също нещо - вместо да говориш, действай. След провала през 2002 година всички играчи бяха толкова критикувани, че сега решиха да си мълчат до последния мач".