Виктория Бекъм, Колийн Маклафлин, както и останалите съпруги и гаджета на английските национали получиха червен картон от новия селекционер Стив Макларън.

След като замени Свен Горан Ериксон, той забрани на половинките на футболистите да ги придружават на големите футболни форуми.

“Стив мисли, че целият този шум, който се вдига около тях по време на първенствата влияе лошо върху играчите и те доста се разсейват, което влияе и върху представянето им. Затова ще забрани това оттук-нататък”, заяви източник от Футболната асоциация на страната, пожелал анонимност пред Сънди Телеграф”.

Ексцентричните половинки на играчите привличаха невероятно много внимание в Германия, като всяка една тяхна стъпка по магазини или някъде другаде бе зорко следена. Във вестник “Сън” дори имаше специална секция, която ежедневно разкриваше как те си прекарват времето.

И докато Виктория, Колийн и останалите диви приятелки на английските национали вече напуснаха Германия и немските бутици, все пак на финала пак ще има три британки, които ще стискат палци на гаджетата си.

По време на финала между Франция и Италия, от трибуните палци ще стиска Клер Анри, по известна като английския модел Никол Мери - съпруга на Тиери Анри. Жената на Патрик Виейра - Шерил, също е англичанка.

Третата британска съпруга на финала в Берлин ще е шотландка - Моника Романо, съпруга на полузащитника на Италия  Дженаро Гатузо. Гатузо имаше успешен престой в Глазгоу Рейнджърс в периода 1997-1999 година.