Бившият защитник на френския национален отбор  Марсел Десаи остана учуден от решението на Раймон Доменек да замени Тиери Анри малко преди края на второто продължение.

Нападателят на Франция и Арсенал изглежда имаше известни проблеми с физическото си състояние, а в началото на мача едва не получи комоцио, след като бе повален на земята от Фабио Канаваро.

Въпреки това обаче Десаи смята, че Анри е можело да бъде решаващ фактор при изпълнението на дузпите. Италия спечели с 5-3, а решаващия пропуск за Франция направи влезлият като резерва  Давид Трезеге.

"Мачът, както знаехме и предварително, опираше до това чии нерви няма да издържат. Франция нямаше силите да се впусне в нападение, а видяхте и решението на треньора да извади Тиери Анри. Понякога обаче трябва да мислиш и за дузпите",заяви Марсел Десаи.

Десаи остана озадачен и от ситуацията около червения картон на Зидан: "Това, което е обезпокоително, е, че Марко Матераци не изглеждаше разтревожен".

Изгонването на Зидан предизвика и други реакции на разочарование. Алън Шиърър, който също като Зидан обяви края на знаменитата си кариера този сезон, изказа недоумението си от постъпката на французина.

"Всички изливахме лирики за него преди и по време на мача, но за посъпката му ще се говори много години . Това е просто ужасно за него. Беше момент на лудост".