Над 20 млн. души излязоха по улиците на Италия, за да отпразнуват спечелената световна титла. Това е почти половината население на Италия. Празненствата започнаха още след последната дузпа, изпълнена от Фабио Гросо.

Почти 10 млн. души изгледаха мача пред огромните екрани, монтирани по улиците на повечето градове в страната. След края още толкова се присъединиха към празнуващите.

Най-големи празненства имаше в Рим и Милано. В историческия център на столицата се бяха събрали над 1 млн. души. На "Пиаца Дуомо" в Милано също бе пренаселено. По улиците на града излязоха около 600 000 души. Празненства имаше навсякъде - в Неапол, Флоренция, Палермо, Болоня, Торино.

Всенародният празник ще продължи и в понеделник. Тогава се прибират италианските национали. Световните шампиони ще кацнат около 19,30 ч. на военното летище "Пратика ди Маре" близо до Рим. Оттам националите ще отидат с открит автобус право в "Палацо Киджи", за да се срещнат с премиера Романо Проди.

После започват истинските празненства на площад "Чирко Масимо" в центъра на Рим. Фиестата ще продължи до среднощ. От вторник всички играчи са във ваканция. Следващият мач на Италия е на 16 август. Тогава световните шампиони ще играят контрола. Съперникът още не е уточнен, но наплив ще има огромен. Фаворит е Хърватия. На 2 септември адзурите почват евроквалификациите срещу Австрия. На 6 септември пък отново имат мач с Франция, този път в квалификациите за Евро 2008.