След изпълнението на последната дузпа на Фабио Гросо в Париж можеше да се чуе муха ако бръмнеше. Гробна тишина настана, след като "петлите" загубиха финала на Световното първенство. Милиони фенове се готвиха да нахлуят на улиците и да празнуват. Но празненството не се състоя.

Единственият спортен вестник във Франция "Екип" написа: "Недовършена симфония". Всекидневникът критикува остро постъпката на Зидан, който бе изгонен за удар с глава в гърдите на Марко Матераци. Според "Екип" това е "насилствена проява, която не може да бъде преглътната".

Сайтът "Спорт" излезе със заглавие "Италия замени радостта с болка". Според френския сайт "петлите играха по-добре, но нямаха късмет. Изпитахме поредното голямо разочарование, след изпълнение на дузпи", пише още сайтът.

Вестник "Льо Фигаро" също е потресен от случилото се. "Пак сме от грешната страна. Италия ликува, а ние пак загубихме с дузпи", пише вестникът. Вестник "Либерасион" открито обвинява Зидан за загубата. "Тази негова глупост ни коства успеха", твърди вестникът.