Избраният за най-добър вратар на Мондиал 2006 Джанлуиджи Буфон заяви след победата на тима му над Франция, че е необходима и голяма доза шанс за крайния успех.

“Когато бях дете, гледах световната купа и мечтаех за нея, но никога не съм очаквал да я спечеля, тъй като много малко играчи са имали възможността да я държат в ръцете си. За да спечелиш световната титла, е нужен талант, късмет и, разбира се, Божията помощ. Но никога победата не спохожда един отбор, ако той няма дух на победител. А тази победа доказа, че Италия има класни футболисти и отбор, който е сдържан и сплотен. Нашето предимство пред другите отбори бе, че не си бяхме поставили големи цели. Задачата ни бе да преодолеем първия кръг от елиминациите, а след това да видим какво ще стане”, заяви вратарят.

Според стража именно победата след изпълнение на дузпи е била един от най-добрите варианти за тима му.

“Великолепно е, че успяхме да победим Франция, и то след изпълнение на дузпи. Никога не бях играл срещу Франция. Наистина е вярно, че изпитваме големи трудности срещу този отбор. Знаех, че Зинедин Зидан ще иска да завърши кариерата си с победа на Световното първенство, но ние също желаехме трофея”, допълни Буфон.