След треньора Раймон Доменек държавният глава на Франция Жак Ширак защити Зинедин Зидан. Гениалният френски футболист приключи по срамен начин кариерата си, след като удари с глава Марко Матераци във финала на Световното първенство и получи червен картон.

Не зная какво се случи и защо Зидан бе наказан, но предполагам, че е бил провокиран. Искам обаче да изразя уважението си към човека, който показваше най-красивата част от спорта, който притежава страхотни качества като човек и който е прославил френския спорт по време на цялата си кариера”, заяви Ширак.

Днес той ще се срещне с отбора във Версай, независимо от това, че “петлите” загубиха драматично световната титла след изпълнение на дузпи. Повечето фенове в страната също подкрепиха 34-годишния футболист, който не излезе на награждаването и не получи сребърния си медал.

Това е тъжен край на кариерата на Зидан. Той бе най-великият футболист на това Световно първенство, но не успя да издържи на напрежението”, заяви 24-годишният Венсан Шнейдер. “За мен той остава легенда на футбола. Мисля, че не успя да издържи на обидите на Матераци и това е причината за изгонването му”, добави 31-годишният работник Метин Актюрк.