Капитанът на Франция Зинедин Зидан не е изгонен във финала на Световното първенство благодарение на видеоповторения. Това заявиха от ФИФА, след като треньорът на Франция Раймон Доменек обвини реферите, че са пропуснали инцидента, а след това са използвали видеозапис на ситуацията, което е абсолютно забранено.

Случилото се бе забелязано от четвъртия съдия и точно той каза какво е станало на помощник съдията, който след това го потвърди и пред главния рефер”, заяви говорителят на централата Андреас Херен.

Както е известно, Зидан бе изгонен за удар без топка срещу Марко Матераци, с което приключи кариерата си по позорен начин. “Четвъртият съдия видя случая на тв-повторения, след което сигнализира за инцидента, след като той бе пропуснат от главния и помощниците му”, коментира френският селекционер.

От ФИФА уточниха, че петият съдия има пред себе си тв-монитор, но няма право да се намесва, докато 4-ия рефер не може да се консултира с видеозаписи. Както е известно, от доста време има полемика дали да се използват повторения при спорни ситуации, но засега от ФИФА отказват да въведат подобно нещо.