Добрата работа на Раймон Доменек начело на Франция е на път да донесе нов договор и той да продължи да води отбора. Въпреки драматичната загуба на "петлите" във финала на Мондиала от Италия, шефовете на футбола в страната са много доволни от него и искат той да остане начело.

"За мен Раймон Доменек направи едно силно световно първенство. Аз винаги съм го подкрепял и ако и останалите членове на ръководството мислят по този начин, смятам, че ще вземем правилното решение", заяви президентът на федерацията Жан-Пиер Ескалет.

Сегашният контракт на Доменек изтича в края на юли. Утре шефовете ще се съберат, за да обсъдят въпроса. Той пое отбора след Евро 2004 и въпреки сериозните критики и неубедителното представяне на тима в квалификациите и в мачовете от предварителната група, успя да го изведе до финал на Мондиала.

Ескалет отказа да коментира постъпката на Зинедин Зидан и заяви, че тя не е повлияла на крайния резултат. "Нямам обяснение за случилото се, но смятам, че изгонването на Зидан не се отрази върху крайния резултат. Не искам да го съдя и смятам, че той е доста тъжен след станалото. Нека да не убиваме артиста все пак", каза той.