Капитанът на Франция Зинедин Зидан може да се прости със “Златната топка”, която получи за най-добър играч на завършилото световно първенство. Естествено причината е ударът с глава, който нанесе на Марко Матераци и заради който бе изгонен във финала срещу Италия. Затова намекна президентът на ФИФА Сеп Блатер.

Изпълнителният комитет на ФИФА има правото да се намеси, когато прецени, че поведението на даден футболист не отговаря на спортната етика”, заяви Блатер в интервю за вестник “Република”. В момента случаят се разследва.

Преди да вземем каквото и да е решение обаче, трябва да изчакаме краят на разследването. Принципът невинен до доказване на противното трябва да се спазва. Когато видях какво направи Зидан обаче, наистина ме заболя”, добави Блатер, който изненадващо не присъства на награждаването и не бе той човекът, който връчи купата на капитана на Италия Фабио Канаваро.

Зидан бе определен от журналистите за №1 на Мондиала, като изпревари с 35 точки Канаваро. На всички обаче бе ясно, че гласуването се е състояло преди финала, защото в противен случай той със сигурност нямаше да спечели.