Бразилският нападател Роналдо смята, че критиките за ранното отпадане на Селесао на световното първенство са били прекалени.

Бразилия бе считана за абсолютен фаворит за титлата на шампионата в Германия, но "кариоките" разочароваха и отпаднаха на четвъртфиналите от Франция.

"Чух критиките към нас и ми се струват доста прекалени", каза Роналдо на пресконференция.

Нападателят обаче призна, че Бразилия не е оправдала големите очаквания.

"Представихме се под възможностите си и трябва да го приемем. Сега не трябва да се търси изкупителна жертва за отпадането ни. Бразилия не може да печели всяко световно първенство, макар че е най-силният отбор в света", коментира Роналдо.

29-годишният Роналдо участва на четири световни първенства, като два пъти през 1994 и 2002 печели титлата. Той сравни враждебното отношение към отбора сега с екстаза от спечелването на петата световна титла през 2002 година.     

"Преди 4 години всички бяха щастливи - пресата, феновете, политиците. Сега губещите са само играчите и треньорите", каза още Роналдо.

Нападателят на Реал Мадрид защити селекционера Карлос Алберто Парейра, който донесе титлата през 1994 година и от него се очакваше да стори същото и сега.

"Треньорът не може да бъде единственият виновен на неуспеха на националния отбор", допълни Роналдо.

Въпреки ранното отпадане, Роналдо ще запомни Мондиал 2006 с рекорда, който постави - за най-много отбелязани голове на световни първенства. Бразилецът потвърди информациите, че обмисля да се подложи на операция на лявото коляно.