Стив Макларън, който наследи Свен Горан Ериксон като селекционер на Англия, се надява да подобри постиженията на шведа. Затова той вярва, че в щаба му трябва да бъдат най-добрите специалисти и счита, че един от тях е бившият национален треньор на Англия по ръгби Клайв Уудуърд, който изведе тима до световната титла.

Очаква се скоро двамата да се срещнат, за да обсъдят възможността Уудуърд да стана част от отбора. “Клайв може да донесе много добри неща на отбора, защото той изпипва детайлите до последната подробност, успява да създаде отлична атмосфера между футболистите, да ги мотивира много добре, а това е много важно, за да има успех един национален отбор”, заяви човек, близък до треньора по ръгби.

През 2003 той стана една от най-популярните личности в страната, след като вдигна световната купа, която по-късно му донесе и титлата “Сър”. Ако се съгласи, Уудуърд най-вероятно ще работи като консултант за Англия, тъй като Стив Макларън вече определи, че в треньорския му щаб ще влязат Алън Шиърър и Тери Венебълс.