Човекът, който провокира Зинедин Зидан да получи червен картон на финала на световното първенство – Марко Матераци, заяви, че Златната топка за №1 на финалите не трябва да бъде отнемана на французина. Президентът на ФИФА Сеп Блатер намекна за подобно нещо след грозната постъпка на 34-годишният футболист, който удари съперника си с глава в гърдите и бе изгонен.

Той спечели заслужено тази награда с представянето си. Той бе най-добрият и трябва да запази отличието си”, заяви Матераци. Световната централа вече започна разследване по случая и съществува вероятност да отнеме наградата на Зидан. Според италианеца обаче това би било твърде сурово наказание.

Френският футболист бе определен от журналистите за №1 на Мондиала, като изпревари само с 35 точки капитана на Италия Фабио Канаваро. Вчера той говори за първи път след инцидента, като заяви, че Матераци е обидил майка му и сестра му и това е породило реакцията му. Той се извини на феновете, но заяви, че не съжалява за направеното. Италианецът естествено отрече и добави, че продължава да се възхищава на Зидан и дори пази една от неговите фланелки в гардероба си.