Роберто Донадони ще има задачата да продължи започнатото от Марчело Липи начело на Италия. Бившият футболист на Милан и дългогодишен национал бе назначен за селекционер на “Скуадра адзура само ден след като Липи обяви, че напуска поста си въпреки спечелената световна титла.

Роберто Донадони е новият селекционер на Италия и ще бъде представен във вторник. Вярваме, че и с него националният отбор ще има големи успехи, заяви пресаташето на федерацията Антонело Валентини. 43-годишният специалист ще дебютира на 16 август в контролата срещу Хърватия. С националния екип той има 63 мача и 4 гола.

Донадони бе част от знаменития отбор на Милан от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. По-късно той бе една от първите големи звезди, които преминаха в отбори от МЛС, като завърши кариерата си в Ню Йорк Метростарс.

Треньорската си кариера започва в третодивизионния Леко през 2001 година, след което бе начело на Ливорно и Дженоа. За последно той води отново Ливорно, но през февруари напусна след скандал с президента Алдо Спинели.

Другите кандидати за поста бяха Алберто Дзакерони и Клаудио Джентиле. "Решихме да заложим на млад специалист, който може да се превърне в един от най-добрите в тази професия", заяви Деметрио Албертини, който сега заема ръководен пост във федерацията на страната.