Бранителят на Ливърпул Глен Джонсън призна, че формата, в която се намира отбора е ужасяваща, но това не трябва да е причина за смяната на Рафа Бенитес.

"Мърсисайдци" имат една победа в девет мача, като в понеделник се докопаха щастливо до 2:2 у дома с Бирмингам, след като Давид Нгог симулира за дузпа.

"Резултатите ни са ужасяващи и това е нелепо за клуб като Ливърпул. Но такива неща стават във футбола. Обединени сме и продължаваме да се борим", категоричен е Джонсън.

"Ако в началото на сезона някой ми бе казал, че ще стигнем до такъв момент, сигурно щях да се изсмея шумно."

"Но видяхме, че в шампионата сега всеки може да бие всеки. Ще опитаме да върнем колкото можем повече точки, най-бързо."

"Искаме мачове, като този с Бирмингам, да бъдат само победи за нас и според мен се постарахме достатъчно тогава, но просто не стана."

25-годишният Джонсън бе привлечен на "Анфийлд" от Рафа Бенитес през лятото срещу 18 млн. паунда и сега оказа пълна подкрепа на испанския мениджър.

"Рафа си върши работата прекрасно. Няколко слаби резултата не го правят лош мениджър или нас лош отбор. Да се поставя под въпрос работата му е нелепо."

"Никой не е очаквал Ливърпул да загуби толкова двубои, но в големите клубове е така - винаги си в светлината на прожекторите."

"Когато тим като нас не е във форма, следват огромни критики. Важно е, че влиятелни хора като Кени  Даглиш подкрепят Рафа, защото това доказва, че ние сме единни."

Според Джонсън, победата с 2:0 над Манчестър Юнайтед доказва, че отборът е способен да се върне в коловоза на победителите.

"Имаме фантастични играчи. Всички сме разочаровани от представянето ни и резултатите, защото това не е достатъчно."

"Вярваме обаче, че можем да победим всеки, но в последно време ни липсва късмет и това ни коства победите. Не може винаги да се оправдаваме с късмета. Ще докажем на критиците, че грешат, както го сторихме срещу Юнайтед."