В разгара на световната икономическата криза все повече хора се обръщат към по-достъпни и по-евтини хобита, като колекционирането на стари пощенски марки, например (не за стандартите на България, разбира се).

През последните месеци размяната на пощенски марки, осъществявана чрез интернет се е увеличила с над 30 %, съобщава един от най-популярните портали за електронна търговия.

Малко изненадващо се оказа, че запален филателист и е бившата номер 1 в световния тенис Мария Шарапова, която охотно споделя за своята страст пред колегите “London Evening Standard”:

“Интересът към филателията се зароди у мен още като съвсем малка. Имах щастието да пътувам доста и да посетя някои невероятни кътчета на планетата, като се стремях да събирам пощенски марки от всяко едно от тях.”

“Имам богата колекция, но не мисля да я продавам, а живот и здраве след време да я покажа на децата си”, заяви сексапилната тенисистка, която тези дни имаше възможността да прибави още уникални екземпляри в класьорите си от Сантяго, Чили, където взе участие в демонстративен турнир и модно шоу.