Реал Мадрид победи албанския Грамози Ерзек с 2:1 в благотворителен мач игран в Тирана. Головете вкараха Кака и Карим Бензема, а приходите от двубоя на стадион „Кемал Стафа” ще подпомогнат пострадалите при наводнения в страната.

Интересно е, че мачът бе прекъснат на почивката заради токов удар, при който спря осветлението на стадиона и бе подновен след повече от един час.

Иначе домакините поведоха още във 2-ата минута с гол на Жафайч, който наказа отбраната на Реал. Испанците отговориха с удари на Кака и Раул, които обаче бяха отразени от вратаря на домакините.

Мадридчани имаха тотално предимство, но пропускаха с лекота положенията си. В 24-ата минута те можеха да бъдат наказани, но Дудек отрази насочената към вратата му топка.

Последва двойно спасяване на вратаря на домакините след изстрели на Рамос и Раул. В 37-ата минута обаче, логичното се случи, след като Кака засече с глава центриране отляво и прати топката във вратата.

Неочаквано веднага след последния съдийски сигнал за първата част осветлението на стадиона угасна. Оказа се, че проблемът е в целия град и случилото се е разследвано от икономическото министерство на Албания.

Прекъсването продължи повече от час, след което в крайна сметка двубоят бе подновен. Реал имаше предимство, което бе материализира в крайна сметка от Карим Бензема в 81-ата минута, когато французинът вкара след подаване на Гути.

Съставът на Реал: Дудек, Серхио Рамос, Гарай, Метцелдер, Марсело, Гаго, Гранеро, Гути, Кака, Роналдо, Раул; в игра се появиха още: Арбелоа, Албиол, Бензема, Касияс и Ласана Диара.